Extra infomomenten

We mochten heel wat kandidaat-leerlingen en hun ouders verwelkomen op onze openpoortdag op zondag 12 maart 2023.

Voor wie niet aanwezig was op de openpoortdag, organiseren we extra infomomenten:

  • op dinsdag 25 april 2023 tussen 17.00 uur tot 20.00 uur
  • op donderdag 4 mei 2023 tussen 17.00 uur tot 20.00 uur

Tijdens een persoonlijke rondleiding kan u kennismaken met het studieaanbod, de drie keuzegedeeltes in het eerste jaar, het pedagogisch project, de infrastructuur … Dit kan enkel op afspraak.

U wenst een rondleiding te boeken? Vul dan het formulier in via onderstaande knop.

Boek rondleiding

 

Enkel voor wie zich wil inschrijven op onze school en de werkwinkel Latijn tijdens de doedagen niet volgde, organiseren we extra proeflessen Latijn:

  • op woensdag 10 mei 2023 van 13.30 uur tot 14.30 uur
  • op zondag 4 juni 2023 van 10.00 uur tot 11.00 uur

U wenst in te schrijven voor een proefles Latijn? Vul dan het formulier in via onderstaande knop.

Schrijf in voor proefles Latijn

 

Digitaal inschrijven

U wenst uw zoon/dochter in te schrijven op onze school? Er zijn twee stappen.

Stap 1: U vult het formulier ‘Aanvraag tot inschrijving’ in via onderstaande knop. Dan bent u zeker van een plaatsje op onze school.

Stap 2: U bestelt de boeken. Hiervoor ontvangt u midden juni een e-mail. Dan is de inschrijving definitief.

Vraag inschrijving aan

 

Tijd voor herinnering

Op zondag 19 maart stonden we even stil op onze nieuwe herdenkingsplek op onze school. Onder de magnolia in de tuin van 'Het Huis' hangen de naambordjes van onze 7 collega's die sinds 1997 (start van de fusieschool) overleden zijn terwijl ze nog in actieve dienst waren. We blijven Piet, Agnes, Tine, Christine, Linda, Ann en Koen dankbaar herinneren.

Leerlingen eerste graad breken hun brein

Op 17 maart namen de leerlingen van de eerste graad deel aan de Kangoeroewedstrijd. Dit is een wiskundeolympiade waarbij 24 problemen worden voorgeschoteld, het een al wat moeilijker dan het ander, die binnen een tijdspanne van 75 minuten dienen opgelost te worden. Naast een kleine attentie en een deelnamecertificaat zijn er nog een heleboel andere prijzen te verdienen. Wij zijn alvast heel benieuwd naar hoe onze leerlingen het ervan af hebben gebracht.


Op zondag 12 maart 2023 mochten we heel wat kandidaat-leerlingen en hun ouders verwelkomen op onze openpoortdag. Tijdens een persoonlijke rondleiding maakten ze kennis met het studieaanbod, de drie keuzegedeeltes in het eerste jaar, het pedagogisch project, de infrastructuur …


Mara en Pauline uit 4GL hebben zich gekwalificeerd voor de finale van de wedstrijd Taaltrofee. Dat is een uitdagende wedstrijd die het taalgevoel en de taalkennis Nederlands peilt van vierdejaarsleerlingen (doorstroomfinaliteit). Al onze vierdejaars deden mee tijdens een les Nederlands, met goede resultaten die veelal boven het gemiddelde lagen van nauwelijks vijftig procent. Onze twee finalisten haalden zelfs meer dan 80 % en zij zijn twee van de 58 leerlingen (op 10 000 deelnemers) die naar de finale mogen in Brussel. (...)


In het SH+-project namen enkele leerlingen van 6GRW en 6LWI deel aan de Wiskunnend Wiske-wedstrijd, een initiatief van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Tussen september en januari kregen ze drie intrigerende vraagstukken voorgeschoteld. De oplossingen van onze leerlingen konden de jury blijkbaar bekoren, want samen met een veertigtal andere Vlaamse klassen uit de derde graad werden de Hersenbrekende Hendriken geselecteerd voor de finale. (...)


Van 27 februari tot 9 maart 2023 organiseerden we de doedagen op onze school. In samenwerking met de basisscholen uit de ruime regio kregen toekomstige eerstejaars de kans om via werkwinkels kennis te maken met onze school en het studieaanbod. De leerlingen kunnen in het eerste jaar kiezen tussen de keuzegedeeltes taal & media, Latijn en wetenschap.


Op dinsdag 7 maart of donderdag 9 maart 2023 brachten de eerstejaars een bezoek aan de Vooruit in Deinze om de toneelvoorstelling Alice van jeugdtheater Crea in een regie van Bernd Verzelete bekijken. Wat als je merkt dat lezen niets voor jou is? Dan weet en voel je dat je niet kan verdwalen in avonturen. Maar maakt dat het leven niet ietsje spannender? Dat ontdekt Alice. Ze leest niet graag, maar belandt op een bijzondere manier in wondere wereld vol vreemde schepsels en bijzondere situaties.


Op vrijdag 3 maart 2023 kwamen ruim 500 oud-leerlingen afgezakt naar hun ‘oude’ school. In twee zalen dit jaar, omwille van net dat grote aantal. Maar we kregen het voor elkaar: een aperitiefje, een lekker kaas- of vleesschotel, een paar glaasjes wijn of pintje of nog een en vooral veel gezelligheid. Een ploeg medewerkers gaven het beste van zichzelf om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Geen evidentie, maar als we dan leuke reacties krijgen en horen dat mensen het heel gezellig vonden en op een volgende uitnodiging opnieuw zullen ingaan, daar doen we het voor.


Op vrijdag 3 maart 2023 kregen de vijfdejaars de voordracht 'Boem Paukeslag' van ACA-producties te zien. Op een enthousiaste manier brachten actrice Marleen en saxofonist Lieven de gedichten van Paul Van Ostaijen tot leven.


In de week van 6 maart 2023 brachten de vijfdejaars een bezoek aan Antwerpen. In de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience ontdekten de leerlingen wat middeleeuwse heldenverhalen gemeenschappelijk hebben met de series die we vandaag op Netflix bingewatchen. Tijdens een literaire stadswandeling volgden we ook de voetstappen van Paul Van Ostaijen, die met ‘Bezette Stad’ een beeld schetste van de Duitse bezetting van Antwerpen tijdens de Eerste Wereldoorlog.


Op dinsdag 28 februari 2023 stond de skisportdag voor het derde- en vierdeaars natuurwetenschappen optie sport op het programma. Voor velen was dit de eerste ervaring op de latten of snowboard op de sneeuwpistes van Ice Mountain in Komen. Leerlingen en leerkrachten genoten ten volle.


De Romeinse dag op woensdag 15 februari 2023 stond dit maal in het teken van keizer Claudius en zijn realisaties. Tweede- en derdejaars Latijnse volgden in de voormiddag workshops waarvoor het in gewone lessen aan tijd ontbreekt: van koken (naar aloude Romeinse recepten) over mozaïeken, dans, muziek en drama tot het ontsnappen uit een passende ingeklede escaperoom. ’s Avonds mondde dit alles uit in een mooie apotheose voor ouders en vrienden, kortom een spetterende slotshow als ode aan de muze van de creativiteit.