2022-2023

Sint-Hendrik wenst iedereen deugddoende vakantie

wie heeft het woord;
wie neemt het – wordt het
in de mond
gelegd
wie schreeuwt er en wie
fluistert

en wie
zal bij je zijn
als de zon in
’t zenit langzaam – zeker
duistert?

Marc Dens

Sint-Hendrik stelt derde en laatste schoolkrant voor

Voor de derde en laatste keer dit schooljaar stellen we u onze digitale schoolkrant voor. Dit is nummer 92 van het HZ’tje. In deze editie laten we opnieuw leerlingen, oud-leerlingen, ouders en personeel aan het woord. We wensen u graag een fijne zomer en kijken alvast uit naar volgend schooljaar.

Open de digitale schoolkrant

Zesdejaars nemen afscheid

Hier staan we dan op de drempel,
de deur in jullie handen staat wijd open,
de wereld ligt aan jullie voeten,
hier laten we jullie los.

Het gaat jullie goed

John Caron, Koen Vermeulen, Karla De Ruyck

Leerkrachten bewijzen zich opnieuw

Na een week genoten te hebben van een welverdiende overwinning op schoolterrein, stonden onze mannen op woensdag 7 juni 2023 alweer paraat om ook op Gentse bodem alle tegenstanders te verslaan. En hoe?! Maar liefst 12 doelpunten werden gescoord op 4 matchen, een score waarvan onze leerlingen alleen maar van kunnen dromen. Zo behaalden onze mannen keer op keer de eindzege. Aan de toekomstige zesdejaars: maak jullie borst maar al nat voor volgend schooljaar.

Sint-Hendrik picknickt voor het goede doel

Op vrijdag 2 juni 2023 verzamelden 775 leerlingen op het sportveld om te picknicken. Een broodje met beleg naar keuze, een oxfam fruitsapje en oxfam chips. Voor 7 euro. Want de opbrengst gaat naar het goede doel. Dit jaar een ondersteuningshuis in Gent, Het Majin Huis, waar kankerpatiënten en familie terecht kunnen voor mentale, fysieke en sociale hulp. (...)

Leerkrachten winnen nogmaals

Op donderdag 1 juni 2023 vond de laatste voetbalmatch van dit schooljaar plaats: de meisjes van het zesde jaar namen het op tegen de vrouwelijke leerkrachten. Tijdens de reguliere speeltijd konden beide teams een keer scoren. De leerkrachten maakten er tijdens de beslissende penalty’s 2-1 van met de hulp van Lise Zeishka. De leerkrachten gingen opnieuw met de bloemen lopen.

Leerkrachten winnen van zesdejaars

Op dinsdag 30 mei 2023 konden we weer genieten van een jaarlijkse traditie: de jongens van het zesde jaar namen het op tegen de mannelijke leerkrachten in een vriendschappelijke voetbalmatch. Na een spannende match vol baltechnische hoogstandjes en veelvuldige doelpogingen konden de leerkrachten de overwinning binnenrijven. Met een verdiende 4-2 eindstand trokken ze naar de kleedkamers.

Derdejaars bezoeken meubelbedrijf

Op vrijdag 26 mei of woensdag 31 mei 2023 gingen de derdejaars economische wetenschappen op bedrijfsbezoek naar Weba in Deinze. Zo gingen ze op onderzoek naar wat een bedrijf eigenlijk succesvol maakt. Na afloop klonken we met een gratis drankje.

Eerstejaars wetenschap stillen hun wetenschappelijke honger

Op donderdag 25 mei 2023 brachten de eerstejaars die het keuzegedeelte wetenschap volgen, een bezoek aan SPARKOH!. SPARKOH! is een wetenschappelijk avonturenpark en museum ingericht op de site van een voormalige steenkoolmijn in Frameries nabij Bergen. De leerlingen ontdekten via verschillende workshops en interactieve tentoonstellingen hoe wetenschap en technologie de wereld laten draaien.

Eerstejaars taal & media brengen bezoek aan VRT en Muntshouwburg

Op dinsdag 25 april of donderdag 25 mei 2023 trokken de eerstejaars die het keuzegedeelte taal & media volgen, richting Brussel. In de voormiddag stond een bezoek gepland aan de VRT-gebouwen. Daar namen we een kijkje achter de schermen van enkele populaire radio- en televisieprogramma’s. De leerlingen kregen een beter beeld over de mediatisering en informatisering van de samenleving en arbeidsmarkt, en over de rol van de media in beeldvorming. (...)

Eerstejaars trotseren weer en wind

Tijdens de maand mei gingen alle leerlingen uit het eerste jaar op sportdag. We bleven dicht bij huis op de terreinen van Team Adventure (Brielmeersen). Niet-alledaagse sporten en teambuildingsactiviteiten stonden centraal tijdens deze sportdag, dit alles in de gezonde buitenlucht. Ingaan op uitdagingen, inspanningen leveren en zich inzetten om grenzen te verleggen. Ook trachtten de leerlingen door samen te werken doelen te bereiken en bij te dragen tot een gezamenlijk resultaat.

Leerlingen tweede jaar op taalavontuur

Ook dit jaar trokken drie klassen van het tweede jaar naar het bruisende Luik voor de driedaagse. We leerden de stad beter kennen tijdens een heuse stadswandeling met fotozoektocht. We beklommen de 374 trappen van de Montagne de Bueren om ons daarna volledig uit te leven tijdens het stadsspel boven op de Citadel. Voor de sportdag trokken we naar Adventure Valley in Durbuy. We genoten er van een kajaktocht en waagden ons daarna aan enkele avontuurlijke activiteiten in het Adventure Park. De laatste dag trokken we opnieuw naar het stadscentrum voor de taalanimatie waar we ontdekten dat we al een aardig mondje Frans spreken. Liège était fantastique!