2021-2022

Zesdejaars zwaaien uit

Dat je mag beginnen stuiteren, als een bal,
Mag opveren, eerst klein, dan groter, steeds verder mag kijken

Dat je vleugels mag krijgen, sterke vleugels
Om stevig en stabiel mee door het leven te reizen  

Sint-Hendrik stelt laatste schoolkrant van schooljaar voor

Voor de derde en laatste keer dit schooljaar stellen we u onze digitale schoolkrant voor. Dit is nummer 89 van het HZ’tje. In deze editie laten we opnieuw leerlingen, oud-leerlingen, ouders en personeel aan het woord. We wensen u graag een fijne zomer en kijken alvast uit naar volgend schooljaar. Veel leesplezier.

Open de digitale schoolkrant

Eerstejaars smullen van ontbijt door ouderraad

Op woensdag 1 juni 2022 bood de ouderraad aan de eerstejaars een gezellig ontbijt aan, dit om het eerste jaar op Sint-Hendrik op een fijne manier af te sluiten. De leerlingen kregen in open lucht een pakketje aangeboden (2 ontbijtkoeken, een drankje en fruit). Heel dankbaar dat we zo'n fantastische ouderraadwerking op onze school hebben.

Leerlingenraad organiseert voetbaltornooi

In het derde trimester verzamelden de leerlingen zich elke middag rond het voetbalveld van onze school voor een spannende afvalrace tussen klassen van het vierde-, vijfde- en zesde jaar. Op dinsdag 30 mei 2022 wonnen de zesdejaars tijdens de finale van de vijfdejaars. Op donderdag 2 juni 2022 voetbalden de leerlingen tegen de leerkrachten. Zowel de vrouwelijke als de mannelijke zesdejaars mochten na twee nagelbijtende wedstrijden de beker in de lucht steken.

Vijfdejaars sluiten wereldwinkel op school feestelijk af

Heel veel zon, een nog net groen grasveld en een heel mooi project, meer hebben we niet nodig om een jaar wereldwinkel op school feestelijk af te sluiten. Vijfdejaars en begeleiders organiseerden op vrijdag 3 juni 2022 een fairtradepicknick ten voordele van Kamutamba, een project in Zambia. 656 deelnemers, 2.100 euro winst. Heel trots op dit resultaat. Met dank aan iedereen die dit mogelijk maakte. (...)

Zesdejaars Spaans gooien de beentjes los

Op maandag 30 mei 2022 stond voor de zesdejaars die het keuzegedeelte Spaans volgen, een leuke afsluiter gepland voor de allerlaatste les: een initiatie salsa. Gabriela en Jurgen, twee instructeurs van de Gentse dansschool De Ingang, hadden voor onze leerlingen een mooie introductie voorzien tot zowel merengue als Cubaanse salsa. Gabriela gaf de instructies volledig in het Spaans en Jurgen zorgde ervoor dat de dansmoves geperfectioneerd werden. Het was heel leuk om iedereen met zoveel inzet en enthousiasme de beentjes (en vooral ook de heupen) te zien losgooien.

Derdejaars bezoeken meubelzaak

In de week van 30 mei 2022 maakten de derdejaars economische wetenschappen kennis met Arsène van Weba Deinze. Of was het Gent? Nee, Deinze! In de lessen economie zien de leerlingen dat ondernemen risico’s nemen is en beheersen. In dit hoofdstuk gaan ze na hoe een bedrijf zijn producten of diensten succesvol aan de man brengt. Het bezoek aan de meubelzaak Weba maakt duidelijk hoe men in werkelijkheid de marketingmix (product, prijs, promotie en plaats) kan toepassen. Zo werd bijvoorbeeld het verschil tussen A-merken en huismerken uitgelegd. Tot slot kregen we allemaal een gratis drankje in de mooie, vernieuwde cafetaria.

Leerlingenraad rolt rode loper uit

Op woensdag 25 mei 2022 organiseerde de leerlingenraad Prom Night. Leerlingen van het eerste tot het zesde jaar haalden kleedjes en kostuums van onder het stof om in galakledij naar school te komen. Piekfijn uitgedost poseerden ze voor een van onze fotografen in de photobooth.

Bekijk alle foto's (278)

 

Eerstejaars zijn samen sterk

Op maandag 23 mei 2022 gingen de eerstejaars op sportdag. Deze ging dit jaar door op het domein van Team Adventure. De leerlingen konden zich uitleven in tal van uitdagende spelen en sporten waarin teambuilding en amusement centraal stonden. Het mindere weer kon de pret alvast niet bederven.

Tweedejaars op taalavontuur

Na een paar jaar niet, was het dit jaar wel weer zo ver. Van maandag 23 tot woensdag 25 mei 2022 trokken de tweedejaars naar de herberg in Champlon. Het voorspelde slechte weer bleef uit en zorgde ervoor dat we een mooie driedaagse konden beleven. Heel wat leuke activiteiten stonden op het programma zoals hoogteparcours, kajakken, paintball, taalanimatie, film, quiz ...

Tweedejaars op avontuur

Eindelijk konden we nog eens op taalavontuur! Maandagmorgen vertrokken we met 83 leerlingen en 8 begeleiders richting Louvain-la-Neuve. Daar deden we een stadsspel en taalanimatie onder leiding van CLIP.

 Tweedejaars verkennen Luik

‘Mevrouw, spreken ze in Portugal ook Italiaans?’ ‘Euh, nee, niet echt.’
‘Meneer, ik kan echt niet meer, ik denk dat ik gewoon wat ga blijven stilstaan…’ ‘Euh, dat is eigenlijk niet echt de bedoeling.’
‘Mevrouw, zijn er nog trappen?’ ‘Euh, minder dan daarnet.’