Zesdejaar toont zich onderzoekscompetent 

Verplicht in het curriculum voor elke zesdejaar: het uitvoeren van een poolgebonden onderzoek waarin de specifieke eindtermen onderzoekscompetentie aan bod komen. Zo kiest de leerling een onderwerp, formuleert een onderzoeksvraag en verzamelt, ordent en bewerkt onformatie over die onderzoeksvraag.

De leerling gebruikt hierbij een poolspecifieke onderzoeksmethodiek. De leerling zal ook rapporteren over het onderzoek en het bekomen onderzoeksresultaat confronteren met andere standpunten.

Een greep uit de onderwerpen van dit jaar: la colonisation du Congo et le discours de Lumumba et LĂ©oplold II (OC Frans), the evolution of Paddington (OC Engels), de vraag of de filosofie van het cynisme vandaag nog invloed heeft (OC klassieke talen), genderongelijkheid in de culturele sector (OC humane wetenschappen), het effect van de digitalisering op de Belgische economie in de 21 ste eeuw (OC economie), de vlucht van de boomerang (OC wetenschappen), de benadering van functies met behulp van Taylor en Maclaurinreeksen (OC wiskunde).

Alle succes gewenst.

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com