We geloven heel sterk dat een evenwichtige en gevarieerde voeding de basis is voor een gezonde levensstijl. Een lekkere, gezonde maaltijd aanbieden tegen betaalbare prijs en een gezonde eetattitude ontwikkelen bij onze jongeren zijn hoofddoelstellingen van het gezondheidsbeleid van onze school.

 Leerlingen en personeel  kunnen elke dag (behalve op woensdag) een warme maaltijd nemen of een broodje eten in het schoolrestaurant. De maaltijd kan aangevuld worden met soep,  groentjes van het saladebuffet en/of een dessertje. Vooraf intekenen hoeft niet. Elke dag is er voor iedereen vrije keuze uit de aangeboden gerechten.

Op school drinken we alleen water. In de eetzalen kan plat en spuitwater aangekocht worden. De leerlingen mogen ook zelf water meebrengen en hun waterflesje opvullen aan de drankfonteintjes.

Over de middag organiseren onze sportleerkrachten sportactiviteiten waar alle leerlingen kunnen aan deelnemen. Snookeren kan in onze speelzaal.

Na de schooluren kunnen de leerlingen deelnemen aan de activiteiten georganiseerd door Sport na School Leiestreek.

Al van in het eerste jaar willen we onze leerlingen het belang van een gezonde geest in een gezond lichaam aanleren. Na elk examen en voor ze terug beginnen te studeren, bieden we hen daarom twee uur sport ter ontspanning aan.

 Gezonde school